maanantai 23. lokakuuta 2017

Design tuolien tarkat tikit

Laatuun kannattaa panostaa. 
Kuinka monta kertaa olette kuulleet kyseisen sanonnan? Lukuisia! Vaan kuinka moni oikeasti panostaa laatuun nykyaikana. Laatu kun tuppaa maksamaan enemmän kuin halpatuotanto.
Eräs ystäväni suosiikin sanontaa ”Köyhän kannattaa panostaa laatuun”. Miksi, sehän kuulostaa paradoksaaliselta? No siksi, että laatu - varsinkin käsityöalalla - on miltei aina tae lähes eliniän kestävästä tuotteesta.

Made by Anu-Riina

Otetaan esimerkkinä saturnus-tuoli, tuo vanha design-klassikko! Yrjö Kukkapuron ajattomia saturnus-tuoleja metsästää moni designin ystävä ja niitä näkeekin myynnissä sekä alkuperäiskunnossa että uudelleenverhoiltuna ja restauroituna. Meillä niitä on myynnissä restauroituna, mutta palaan siihen hetken kuluttua.

Made by Anu-Riina

Moni hamuaa käsiinsä tuon kauan himoitsemansa design-tuolin käytettynä, koska restauroidun ja alkuperäisasussaan olevan tuolin hinnassa on selkeä ero. ”Eihän tämä niin kovin vaikea ole uudelleenverhoilla” on lause, jota usein kuulen. Ja tässä tullaankin takaisin alkuperäiseen asiaani: 
Laatuun kannattaa panostaa. 

Vuosien saatossa tuolia on "verhoiltu"
liimaamalla kangasta päälle useita kerroksia,
sen enempää miettimättä.

Kangaskerrostumien kuorimista.
Tähänkin kuluu yllättävän paljon työaikaa.

Design-huonekalut, ovat todella vaativia verhoilla. Työ on hidasta monine työvaiheineen, erheineen ja virheineen. Niiden kanssa pitää tulla tutuiksi, ystävystyä, oppia niiden oikut ja omat sudenkuopat. 
Niiden verhoilussa maksaa ammattitaidon lisäksi se, että ne ovat todella aikaavieviä ja haastavia tehdä. Jokaikinen tikki ja kaava täytyy tehdä juuri niinkuin kuuluu ja oikomiseen ei ole varaa. 

Käsinojan virheelliset tikkaukset ja istuimen
käsinommeltu paikkapala vanhan kankaan päälle (!).


Oikominen ja matalimman aidan kohdalta meneminen tulevat aina kalliiksi verhoilijalle, varsinkin kun käsitellään nahkaa - virheen tapahtuessa nahka vuota ja pehmusteet ovat käyttökelvottommia. Myös yksöis- ja kaksoistikkauksilla on eroa ja kaksoistikkauksille on aina syynsä - eikä pelkästään esteettinen syy.

Nahkainen 413-neppari kiinnityksellä.
Ilman muottia tehty verhoilu,
mikä vaikuttaa nahan istuvuuteen ja ulkonäköön.

Vääränlainen pehmustus
Työ on saatu nopeasti ja halvalla valmiiksi,
mutta kestävyys ja tuolin muoto kärsivät PALJON.

Design-tuolien verhoilu ei ole mitään helppoa puuhaa, pikkujuttuja. 
Ja se juuri on designin hienous - kekseliäisyys, ainutlaatuisuus ja hienostuneisuus. Suunnittelija on aikanaan saanut antaa mielikuvituksensa laukata, keksiä pyörän aina uudestaan ja uudestaan. Hienonhienoja tikkauksia, tuplatikkauksia, laskoksia, taitoksia, rypytyksiä. Kikkoja, jotka täytyy kuulla Vanhalta Mestarilta. 

Made by Anu-Riina, saturnus-tuolin käsinoja
made by Anu-Riina, pienet ykstiyiskohdat alkuperäisen tuolin mukaan.

Joten kun etsit kotiisi design-timanttia: laatuun kannattaa panostaa! Hyvin tehtynä huonekalu kestää miltei lopun ikääsi. Ei-niin-hyvin tehtynä ikä saattaa olla vain muutamia kuukausia huonojen tikkausten, vääränlaisten kaavojen tai kehnon nahan takia.

Made by Anu-Riina.
413-tuoli oikeilla pehmusteilla ja opeilla toteutettuna.

Meillä on myynnissä yhden, kahden tai kolmen istuttavia saturnus tuoleja, jotka on valmistettu rautaisella ammattitaitolla ja rakkaudella, tikintarkasti niinkuin ne on tarkoitettu!
Vuosien oppimisen ja erheiden ja virheiden jälkeen.

Made by Anu-Riina

Käytämme vain ensiluokkaista nahkaa, joka yhdessä ammattitaitoisen verhoilun kanssa kestää ainakin 25-30 seuraavaa vuotta. Nahat toimittaa LATECO-Botim.


Nahkojen värivalikoimaa

Halutessaan asiakas voi valita nahan värin, ja valikoimaahan meidän valikoimissamme riittää! Tule poikkeamaan ja koeistumaan saturnus-tuoleja! Facebookistamme löydät esimerkkihintoja saturnus-tuoleille. 
Eikun värin valintaan!

ps. vanhassa postauksessamme paneudutaan näiden saturnus-tuolien tekoprosessiin: http://madebyanuriina.blogspot.fi/2013/01/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti