tiistai 27. maaliskuuta 2012

Projektina ateljee

Ajattelin tässä aikani kuluksi kuvailla ateljee-projektiani. Minulla on siis myyntiin tulossa Yrjö Kukkapuron Ateljee-sohva sarja. Siihen kuuluu kolmen, kahden ja yhden istuttavat ateljeet niskatuilla. Liippasinkin niitä hieman jo aiemmassa kirjoituksessa. 


Ja tältä ne näytti kun ne tuli minulle Aikamoinen urakka on edessä. Moni ajattelee ettei niihin nyt kauhean kauan voi mennä, kun ei ole joustimia mitä sitoa tai "grundia" mitä ommella. Mutta eipä ole nämä nykyhuonekalutkaan mitään ihan hetken hommia.

Ensiksi tehdään pohjavyöt


Valmista jousitusta pitää tietenkin testata. Eikä tullut pylly läpi, joten eikun seuraavaan vaiheeseen.
Vanhoista istuimista tarkistetaan vaahtomuovit. Nämä olivat niin linttaan istutut, sekä valon ja ajan muovaamat että on parempi hankkia kokonaan uudet muovit. Jos vanhat sisukset jättäisi, ei uusi päällinen istuisi napakasti päälle ja tuoli näyttäisi karmealta.
Seuraavaksi leikellään tyynyjen kankaat auki, 
merkataan ompelumerkit ja ruvetaan tekemään kaavoja. 
Näihin tuoleihin en ole vielä valinnut kankaita tai nahkaa. Se onkin seuraava vaihe. Tässä vielä malli miltä se vanhoilla istuinpehmusteilla ja kankailla näyttää (ilman käsinojia ja niskatukea). 

Alapuolella on sitten uusilla istuimilla sekä ruskealla nahkalla (lainasin ne toisesta ateljee sohvasta, käsinoja ei ole tässä kiinni koska sohvan käsinoja kiinnitetään neppareilla ja näissä uudemmissa malleissa neppareita ei ole).


 Nyt jos sinä olet kiinnostunut hankkimaan itsellesi ateljee nojatuolia tai sohvat, olisi tässä hyvä sauma päästä kertomaan juuri sinun toiveet ja saada kotiin mittatilauksena omat ateljeet.

Runko lähtee pintakäsittelijälle, joten päällisiä pystyy vielä hetken miettimään.  Tässä olisi muutama vaihtoehto
Ylempänä aitoa nahkaa, hieman retro värisenä vaalean sinapinruskeana. 
Alemmassa kuvassa on Lauritzonsin York ja Wools kankaat. 
Tuo wools on yksi suosikkini, 
se antaa näille niin jyrkille ja selkeille muodoille sopivaa pehmeyttä vastapainoksi. 
Mustalla nahalla verhoiltuna sen näkee tuolta Finnish design shopin sivuilta.

Projekti jatkuu...


1 kommentti:

  1. odotan mielenkiinnolla projektin lopputulosta.
    tuo wools kiinnostaa minuakin.

    VastaaPoista