maanantai 1. lokakuuta 2012

Eero Aarnion pallotuoli

Tämä projekti tuli jo heti kesän alussa. Ihan alkuperäisestä verhoilusta minulla ei ole kuvaa, sillä kamerani päätti tehdä tietenkin tenkkapoon juuri silloin (joululahjalistaan on kirjoitettu uusi/parempi/ehompi kamera). Mutta eipä tuo haittaa menoa, mennään niillä kuvilla mitä on.

Tuolista poistettiin ihan kaikki (kaksi kerrosta kangasta sekä vanhat vaahtomuovit).
 Alta paljastuikin vanha hyvä paikka puhelimelle, silloin kun ne oli vielä kiinteitä ja ei niin liikuteltavissa muodoissa olevia malleja. 
Myös se päätettiin poistaa, arvellen ettei sille jatkossa enää löydy käyttöä.Sitten alkoikin verhoilijan ei niin mukava vaihe, eli vanhan liiman irrotus lasikuidusta. 
Voin kertoa ettei kannata tehdä sitä niinkuin minä tein, normi vaatteissa. Lasikuitua kun leijailee iholle ja vaatteille, on loppupäivä kiva sitten viettääkin itseään rapsutuskiellosta muistutellen. En muuten yleensäkään käytä erikseen "työvaatteita" vaan suojaan itseni essulla, jos siis satun muistamaan. Ei mitenkään järkevää, mutta minkäs sitä mahtaa kun en halua kulkea koko päivää työhaalareissa.

Tämän jälkeen tuoli lähtikin sitten maalaamoon odottelemaan uutta punaa poskille. 

Oi voi, kuinka ihanan punainen siitä sitten tulikin. Kankaaksi valittiin Kvadratin Hallingdal-villakangas. Väri tummanharmaa, lähes musta. Tässä vaiheessa kamerani on sanonut itsensä lopullisesti irti ja mennään sitten kännykän kuvilla eteenpäin.

Pallotuolin "seinät" valmiina.

Ja tietenkin tuoli piti koeistua, ja ainakin tämä testaaja piti siitä niin paljon että pitäisi kotiinkin kuulemma saada oma (siihen muuten voi mennä aika pitkä tovi).Eero Aarnion Pallotuoli uudelleen verhoiltuna

Pallotuoli on aivan ihana tuoli. Kyllä minä semmoisen itsellenikin tahtoisin. 
Se on kaunis tuoli, mikä vaatii paljon tilaa ympärilleen. Sitä ei ihan perus ovista kanneta sisään. Siihen mukamas kaatui toistaiseksi minun unelmat omistaa kyseinen tuoli, toki sillä tuolin hinnallakin saattaa olla "pieni" vaikutus.

 Kävimme muuten tuossa jokin aika sitten katsomassa kyseisen tuolin kopiota. Mietin etukäteen kuinka sen tunnistaa kopioksi? Mutta kyllä sen sitten helposti huomaa kun sen näkee livenä.

Kopion tunnistamiseen on muutama vinkki. Aidossa tuolissa on ulkokuoressa keskellä kulkeva sauma ja jalka on metallinen. Kopiot ovat usein muovijalkaisia ja hieman pienempiä. Myös suuaukko on enemmän kallellaan.

Ihana tuoli istua ja tehdä. Kyllä minä näitä mielelläni teen sillävälin kun odottelen sitä omaa :)


9 kommenttia:

 1. Aivan i-h-a-n-a tuoli! Myös mun suosikkituoli! :) Sattumalta löysin sun blogin! Varmasti alan jatkossa vakituisesti seuraamaan. :) Itsekkin oon verhoilija, tosin viime vuonna valmistunut. Mielenkiintoista seurata alan ammattilaisen töitä! :) Kiitos! :) Odotan innolla mitä seuraavaksi tulee! :)

  -Nanna-

  VastaaPoista
 2. Tulipas siitä hieno! Meillä alkaa myös pallotuoli projekti kesällä. Tarvis antaa vanhalle boltsille uusi elämä. Myös Tamperelaisena kiinnostaisi missä maalautit tuolisi ja paljon se maksoi?

  - Sakke -

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käytän yhtä maalaamoa Keravalla. En ole vielä löytänyt Tampereelta tarpeeksi laadukasta tekijää, mutta koko ajan yritän löytää lähempää. Voin lähettää sinulle tiedot sähköpostilla, jos laitat osoitteen.

   Ihan noin vinkkinä haluan sanoa, että mikäli sinulla ei ole kokemusta verhoilusta, en suosittele aloittamaan pallotuolin verhoilulla. Se vaatii täysin oman tietotaidon. Valitettavasti välillä tulee vastaan ihan verhoilijoidenkin tekemiä pallotuoleja, joissa pehmusteet eivät ole pysyneet puolta vuotta pidempään seinillä. Se on todella vaativa työ. Olen itse saanut oppini ammattilaiselta, jolla on vuosikymmenien kokemus pallotuolien verhoilusta. En muuten olisi itsekään uskaltanut ottaa työtä vastaan.

   Poista
 3. Tekisitkö toisen jos olisi mahdollisuus? Minkä hintaiseksi tuo pallotuolin uudelleen verhoilu ja maalaus yms työt tuli?
  Itsellä on meinaan vanha, valkoinen pallotuoli lilalla kangasverhoilulla. Pidemmän aikaa ollut haaveena kunnostaa se uuteen uskoon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, teen kyllä mielelläni uudestaan. Se on aikaa vievä työ, mutta pidän sen teosta. Kesällä on tulossa taas yksi pallotuoli työn alle. Pallotuolin verhoilu on 1800 Euroa, se sisältää työn, pehmusteet ja kankaan. Maalaus riippuu aina tapaus kohtaisesti rungon kunnosta ja siitä halutaanko esimerkiksi väriä muuttaa.

   Poista
 4. Osaatko arvioida kuinka paljon tunteja pallotuolin uudelleen verhoilu suunnilleen vie?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se hieman toki riippuu tekijästä :) Jos olet ammattilainen voit toki soittaa minulle suoraan ja voin kertoa miten minä aikani käytän.

   Poista
 5. Ihan vain mielenkiinnosta itselläni olisi mahdollisuus ostaa edullisesti aito Eeron boltsituoli, ainoaksi harmikseni kankaan väri ei sovellu tämän hetkiseen sisustukseen. Onnistuukohan vanhan kankaan värjääminen mustaksi kuinka helposti?

  VastaaPoista
 6. Ainoat mahdollisuudet taitaa olla että muutat sisustuksen tuoliin sopivaksi tai verhoilutat tuolin uudestaan. En millään ainakaan itse keksi kuinka kankaan värjäys onnistuisi.

  VastaaPoista