torstai 30. toukokuuta 2013

Karusellin uudet vaatteet


Ensi viikolla kesän kunniaksi potkaistaan projekti Karuselli käyntiin. 

Saanko esitellä projektin. Kyseessä on jostain kumman syystä tekokarvalla verhoiltu Yrjö Kukkapuron Karuselli-tuoli. Koska kohta on kesä ja toivottavasti kuuma kuin hemmetissä, on syytä viskaista talviturkki huitsin nevadaan ja kuoria esiin nahkakuula.


 Runko on ottanut ajan myötä hieman itseensä turhia lääppimisjälkiä,
 joten sekin on syytä pistää uudestaan mustanpuhuvaksi eli ensin soitto maalarille.


Ja jottei projekti olisi liian helppo, on tämä vielä neppariversio, 
jollaisena aion sen pitää jatkossakin. Nepparit lisää työtä ja vaikeusastetta.

 Mutta nyt on verhoilijalla hirveä dilemma. Tämä oli tarkoitus tehdä myyntiin, ja sitä ajatellen olisi helppo valita punainen nahka, josta näitä on tehty ennenkin ja se on aika klassinen väri.

Mutta kun minua niin himskatisti kumminkin himottaisi laittaa siihen tuo pikkaisen murrettu sinapinkeltainen nahka 
(joka sopisi täydellisesti oman kodin sisustukseen).

 Dilemmaa pahentaa myös se, että olen sujuvasti viettänyt karuselleissa kahvihetkiä jo Helsingissä työskennellessäni ja nyt tässä kyseisessä tuolissa täällä omalla verstaalla. Siihen on niin ihana uppoutua. Nostan jalat ylös tuoliin ja tunnen oloni niin turvalliseksi, ihan kuin jonkun sylissä istuisi. Raaskinko siis luopua tästä? Pelkään että jos teen sen tuolla sinapinkeltaisella, 
se muuttaa lopullisesti meidän kotiin. Aaaarghh, voi tätä luopumisen tuskaa. 
No mutta, onneksi minulla on aikaa taistella itseni kanssa tuolin valmistumiseen saakka. 

Mutta kerro sinä mielipiteesi
Kumpi laitetaan, punainen vai tuo sinapinkeltainen (vaikkei se ihan kyllä kuvaa sanana tuota väriä)?

ps, kuva jossa nahat on karusellin päällä on nappastu puhelimella, joten nyt täytyy sietää sitä. 
Luulin napsineeni oikealla kameralla kuvat nahkoineen, mutta luulin väärin.

4 kommenttia:

 1. Dilemma lienee siis lähinnä se, laitatko tuolin myyntiin vai omaan kotiin...? Mä kyllä tykkään punaisesta, mutta olenkin hyvin punainen ihminen, joten mun mielipide ei ole kovin pätevä?

  Maija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikkien mielipide on pätevä, onhan nyt kyse oikeastaan makuasioista. Vieläkin kamppailen tämän väri asian kanssa ja olen hiukan enemmän kallellaan tuonne keltaisen suuntaan, jolle keksin muuten paremmin väriä kuvaavan sanan, se on hunajan keltainen. Mutta onneksi tässä on ainakin tämä viikko aikaa asiaa pähkäillä.

   Poista
 2. Punainen ehdottomasti. Kunnostin itse vastikään huonossa kunnossa olleen Karusellin, voin suositella hyvää ja edullista maalaria Hämeenlinnasta jos tarvetta. Paljonko muuten oli tämän karva-karusellin hinta sinulle lopulta, kun 1000e oli ylin huuto mutta hintavaraus ei ylittynyt huutonetissä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuhat euroa jäi rungolle hintaa, mikä oikeastaan on mielestäni ehdoton maksimi mitä huonokuntoisesta rungosta kannattaa maksaa. Kerro ihmeessä maalarisi tiedot. Itse olen käyttänyt maalaria Keravalla, mutta jos hyvä maalari löytyy lähempää niin olisin aina iloisempi.

   Poista