keskiviikko 29. toukokuuta 2013

Kevyitä nojatuoleja arkistojen kätköistäPistetään nyt näitä viimeisiä arkiston aarteita tänne, niin ollaan sitten (toivottavasti) kaikki huonolaatuiset kuvat jaettu.  
Alla on nippu kevyempiä nojatuoleja, uudempia ja vanhempia.           
   Nojatuolipari Lauritzonin Jerry kankaalla verhoiltuna.

Yllä olevia tuoleja oli kaksi kappaletta. Yllätys oli melkoinen kun tuolia purkaessa tuli kolme kangaskerrosta vastaan. Edellisillä kerroilla oli vain uusi kangas lätkäisty vanhan päälle. Löytyi sieltä joustinten seasta se kuuluisa vaahtomuovi möykkykin. Asiakas toivoi reunaan nyöyriä.  Edellisesllä kerralla oli nyöri lyöty runkoon kiinni niiteillä ja kaiken lisäksi vääriin kohtiin. 

Tällä kertaa tuoleihin valittiin Lauritzonin Maze.


Tammukka, 60-luvulla Askolle suunnitellut Aulis Leinonen. Uusi ehompi päällinen on Lauritzonin Tangley.
 Aivan ihana! 
Tämä tuoli matkusti muuten Helsinkiin.


Näitä tuoleja on kaksi ja molempiin tehtiin pintakäsittely puuosiin 
ja kankaaksi valikoitui Lauritzonin Koivu .


Tässä on asiakkaan tuoma kangas, 
josta tehtiin uudempaan Askon nojatuoliin irtopäällinen. 


Sitten taas yksi taittotuoli. Tämä oli kyllä aikamoinen projekti. Yllä kuvassa tuolin käsinojista on poistettu jo vanha petsi ja lakka. Tuolia purkaessa tuli vastaan kolme edellistä kangasta, myöskin se ihan alkuperäinen. Alakautta oli jousien väliin työnnetty uusia jousia "tukemaan".  Oli kyllä hurjimpia virityksiä mitä on minun eteen tullut. 

Tähän tekee mieleni sanoa saman, minkä olen jostain joskus kuullut. Osa on meistä on verhoilijoita, osa taas on päällystäjiä ja ne on kaksi aivan eri asiaa. 

Kangas on Designers Guildin kangas ja sen on sisustussuunnittelija valinnut, 
puiden sävy ja kiilto on tehty vastaamaan vanhan sohvapöydän kulunutta pintaa.


Sitten olisi ihan K-tuoli/pukkituoli/mummontuoli. Kuten kuvasta näkyy, oli jo ehkä aikakin tehdä näille jotain.  Tuoleihin valittiin Kirkby Designin Loop. Tuoliin tehtiin tereet ruskealla nahkalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti