sunnuntai 5. toukokuuta 2013

lasketko hintaa?

Puhutaanpa hetki päivän/kuukauden/vuoden  kuumasta perunasta eli verhoilun hinnasta.
 Verhoilu maksaa. Ja se maksaa ihan syystä. 

Näitä lauseita kuulen päivittäin ja niihin haluan alla hieman avata vastauksia.


"Ostin sen halvalla kirpparilta/  sain sen anopilta/ löysin sen roskiksesta/ tää on ihan joku sotkan tuoli/ ym vastaavaa"


- Se että tuoli on ollut halpa, ei valitettavasti vaikuta minun työni hintaan millään tavalla. Oli se tuoli sitten 20 000 tai 20 euron tuoli, ei vaikuta siihen kuinka kauan minulla menee sen verhoiluun aikaa. Minä en hinnottele imagon tai merkin mukaan, vaan minä hinnoittelen ihan tasan tarkkaan sen työn määrän mukaan. 

Voisi sanoa että nyt kun olet sen halvalla jostain saanut, voisi sinulla olla enemmän rahaa satsata sen ulkonäköön ja kuntoon laittamiseen. Nyt voit saada yksilöllisen tuolin, "timantin" aika edullisesti. Ajatteleppa niitä erikoisempia tuoleja sisustuskaupoissa, joissa on ihanan erilainen kangas ja kurkkaappa niiden hintalappua. Se on varmasti vielä kalliimpi. 
Toki jos haluat samanlaisen tuolin kun ikeassa tai sotkassa, 
kannattaa se ehdottomasti mennä sieltä hakemaan.


"No voisitko sitten tehdä jonkun irtohupun, sehän on varmaan halvempi".


-  Irtohupusta pitäisi ottaa kalliimpi hinta. Jokainen tuoli kun on erilainen ja minulla ei ole valitettavasti valmiita kaavoja jokaisen tuolin irtohupuille. Tuolin kaavoittamiseen ja hupun suunnitteluun menee paljon aikaa. Myös kiinnitystapojen suunnitteluun ja ompleluun menee aikaa.

Tarkoituksenani kun on tehdä mahdollisimman istuva irtopäällinen. 


"No minulle riittää ihan vaan semmonen että vähän peittää ja vaan semmoinen päälle huitastu huppu. 
Tai että ei niitä pohjia tarvitse korjata, laitat vaan uuden kankaan päälle"


- Valitettavasti minä en tee semmoisia. Tässä on kyse ammattiylpeydestä. Se että minä tekisin hupun/verhoilun joka ei istu kunnolla jäisi vaivaamaan minua. Miettisin, että vaikka se on "ihan ok" ja se riittää sinulle, näkevät sen luonasi käyvät vieraat ja  saattavat ajatella toisin. Kaikki mikä lähtee käsistäni on minun käyntikorttini.


"Voisitko laskea hintaa"


 Jos minä oikein rupean hintaa laskemaan, niin todennäköisesti se nousee. 
Lasken tarjoukset ja työnhinnat jo alkujaan niin tiukille ettei niissä ole alentamisen varaa. En myöskään tee töitä verottomasti, sillä silloin minä ottaisin sen riskin, ei asiakas. 


Minulla ei ole mitään mahdollisuutta kilpailla halpatuonti yhtiöiden kanssa hinnoista, enkä siihen haluakaan ryhtyä. Isot huonekaluyhtiöt teettävät ulkomailla ja tilaavat isoja eriä kankaita ja materiaaleja, siksi heille myös materiaalit ovat halvempia.


Laskisitko sinä omaa tuntipalkkaasi?

Viitteellisiä esimerkkejä verhoilun hinnoista löydät firman sivuilta. Jokainen verhoilu on kuitenkin oma projektinsa, joten hinnat ovat vain suntaa antavia.


3 kommenttia:

 1. Tää on just niin tätä. Työstä ei olla valmiita maksamaan

  VastaaPoista
 2. Täyttä asiaa, ammattitaidosta saa ja pitää maksaa. Markkinoilla on aivan liikaa liukuhihna krääsää, jonka laatu ja hinta on juurikin niin kertakäyttöistä kun voi kuvitella. Uskon että siinä missä aikoinaan luomuruoka/raaka-aineet olivat "turhanpäivästä hömpötystä" kunnes se vakiinnutti asemansa kuluttajien tietoisuuteen ja ihmiset alkoivat kyseinalastaa enemmän teollista valmistusta. Samoin toivon että ammattitaitoiset kädentaitajat kuten verhoilijat/entisöijät löytää itsensä kuluttajien tietoisuuteen ja että ihmiset hankkivat ja sijoittavat pitkäkestoisimpiin kalusteisiin ja tätä kautta arvostavat enemmän sitä työn jälkeä.

  VastaaPoista
 3. Meissä kaikissa ammattikunnissa on myös niitä tekijöitä ns. ammattilaisia joilla ei ole sitä ammattiylpeyttä ja näin tekevät mitä sattuvat ja hinnalla kohan jollain. Valitettavasti!
  Onneksi ne joilla on yleensä rahaa teettää noita huonekaluja, haluavat ja arvostavat, ovat useasti myös valmiita niistä maksamaan. Ne jotka tinkii ja kitisee, ei niihin kannatakaan satsata, eivät ne ole valmiita mistään mitään maksamaankaan, ostakoot Ikeasta / Jyskistä uuden (ei niin kestävän eikä laadukkaan, mutta kun halvalla saa-tuotteen).
  miia

  VastaaPoista